magyarfalu logo
 

Budajenő Község Önkormányzata a Magyar Falu program keretében meghirdetett Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése című MFP-ÖTIF/2022 kódszámú kiírásra benyújtott pályázata alapján 5.500.000 Ft támogatásban részesült.

A projekt keretében 4 db sóskúti kőből épült urnafal 10-10 db urnafülkével került megvalósításra.

Budajenő Község Önkormányzata saját forrásból az urnafal környezetét kialakította, illetve 7 db parkolót létesített, mely építészetileg és praktikussági szempontból is illeszkedik a ravatalozó meglévő épületegyütteséhez.
 


 

Budajenő Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében 2021 októberében a „Kommunális eszköz beszerzése” című MFP-KOEB/2021 számú pályázaton nyert 14.946.961 Ft-ot, amely összegen vásárolt 2 darab Stihl damilos fűkaszát, Sabo Vario fűnyírót, valamint John Deere fűnyírót. A John Deere ágaprítóval, hótolóval, seprőkefével, sószóróval van felszerelve.  

Az eszközök a Község szolgálatába álltak azonnal.
 



Budajenő Község Önkormányzata a Magyar Falu program keretében
 meghirdetett Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása – 2021 című, MFP-KEB/2021 kódszámú kiírásra benyújtott pályázata alapján 3 185 030 Ft támogatásban részesült.

A projekt keretében a közösségszervező bértámogatása, illetve eszközbeszerzés valósult meg.
 


 
Budajenő Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében
 meghirdetett Önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás című MFP-ÖTU/2020 kódszámú kiírásra benyújtott pályázata alapján 29 141 388 Ft támogatásban részesült. 

A projekt keretében az Ady Endre utca 76-65., a Bodza utca 1047-016/11 hrsz., a Kossuth Lajos utca 57-59/B, és a Kossuth Lajos utca 47-49. szám alatti területeken útfelújítási, útkarbantartási munkák valósultak meg.
 


 
Budajenő Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében
 meghirdetett Temető fejlesztése című MFP-FFT/2019 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott pályázata alapján 4 999 990,-Ft támogatásban részesült, a Budajenői Köztemető fejlesztésére.

A fejlesztés célja a támogatásból a ravatalozó előtti tér burkolatának felújítása és akadálymentesítése, valamint önerőből a belső utak felújítása.

Budajenő Község Önkormányzata 2008-ban a kegyeleti helyhez méltó fejlesztéseket hajtott végre a temetőben, új ravatalozót, haranglábat és bejáratot épített. Az akkor még jó állapotú térburkolat és utak felújítására nem került sor. Az elmúlt évtizedben a burkolat állapota oly mértékben leromlott, hogy mára a felújítása, átépítése indokolttá vált. A ravatalozó előtt, és az ahhoz kapcsolódó -jelenleg aszfalt burkolatú- út helyén szürke térkő burkolat készül, mely a kegyeleti helyhez méltó megjelenésű és akadálymentesen használható közlekedési terület lesz.

A kivitelezési tervezett ideje: 2020 március-április.



Budajenő Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében
 meghirdetett Orvosi rendelő című MFP-HOR/2019 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott pályázata alapján 18 646 141,-Ft támogatásban részesült, a budajenői orvosi rendelő és védőnői szolgálat megújítására.

A projekt keretében egyrészt az orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének belső felújítása, átalakítása történik (megújulnak mindkét részben a várótermek, egy orvosi mosdó, a fűtési- és melegvíz-ellátási rendszer, akadálymentes WC épül, napelemek kerülnek elhelyezésre), másrészt védőnői eszközök, új bútorok (várótermi padok, betegszékek, munkaszékek, vizsgálóasztal, orvosi szekrények, kartonozó szekrények, polcos tárolók) és a kommunikációt segítő multifunkciós nyomtatók beszerzésére kerül sor.

A munkák 2020 januárban megkezdődnek a belső felújítással, és a napelemes fejlesztéssel zárulnak 2020 júniusban.

A felújítás alatt is működnek a rendelők, az épületen belül fizikailag kisebb helyre korlátozva. A betegellátás a megszokott rendelési időkben, a védőnői tanácsadási idő a megszokott módon, a védőnővel előzetesen telefonon egyeztetett időben történik.

A munkák miatti esetleges kellemetlenségért megértésüket és türelmüket kérjük.