KaritaszFeladatunk annyira könnyű, amennyire nehéz is: számon tartani a falu nehéz sorsú családjait, a magányos idős lakosokat, segíteni őket hol tartós élelmiszerrel, hol tűzifával, bevásárlással, hivatalos levél intézésével vagy akár azzal, hogy orvoshoz visszük – és ezek a feladatok sosem fogynak el. Munkánkban legfőbb támaszunk az empatikus és anyagilag könnyebb helyzetben élő falubeliek, akiknek odafigyelésére, áldozatkészségére mindig számíthatunk. Tevékenységünket önkéntes alapon, szabadidőnkben végezzük, a szeretet, mint krisztusi tanítás, így nyilvánul meg a mindennapokban. Hitünk mellett erőt ad, hogy segíteni mindig öröm.

Az alábbi elérhetőségen szívesen vennénk további önkéntesek jelentkezését, ill. várjuk azok megkeresését is, akik rászorulók vagy a környezetükben segítséget igénylő családot ismernek:

Horváth Adrienne
06 30 978 53 61

Segítünk Szóval, Tettel, Szeretettel!

 


SZT logo2009-ben talán az utolsó órában újjáalakult a régi 1964-ig működő Székely Kör, Budajenő –Telki Székely Társulat néven. 1945-46-ban Budajenőre és Telkire Gyergyóditróból és Gyergyóremetéről érkező székelyek magukkal hozták szép erdélyi magyar nyelv ízét, távoli múltból eredő népszokásaikat, székely hagyományaikat, népdalaikat, táncaikat.SZT_kep10 évvel ezelőtt a Székely betlehemes bemutatásával kezdődött feléledésünk. A társulat tagjai fáradságot és időt nem kímélve szívvel, lélekkel próbáltak és táncokat tanultak be. Nagy segítség számunkra, hogy olyan képzett emberek állnak mögöttünk, mint Dalosné Kovács Györgyi, aki a táncokat tanítja be.

Az együtt töltött idő, olyan közösségé kovácsolt bennünket, amire a mai világban egyre nagyobb szükség van. A sok próba, gyakorlás meghozta gyümölcsét. Társulatunk, már három darabbal is büszkélkedhet. Az első, a 2010 tavaszán bemutatott az Egy este a fonóban című. A második a Törökbúza bontás, amit 2011 májusába vittünk színpadra. Ez év tavaszán pedig, az Adjon Isten jó estét című darabot mutattuk be. Ezen kívül, 2010 óta minden évben megrendezzük, illetve felélesztettük a régi székely farsang temetés hagyományát.

A három darabbal, Buda környéki települések programjait színesítjük, és Gyergyóditróba is ellátogattunk, ahol nagy sikert arattunk előadásainkkal.

Ezért úgy érezzük, tovább kell folytatnunk munkánkat.

Továbbra is az a célunk hogy régi hagyományainkat megőrizzük, ápoljuk és a fiatalabb generációra továbbörökítsük.

Szabó Attila
Budajenő-Telki Székely Társulat elnöke

 


ringleinTánccsoportunk 1997. óta működik Budajenőn. Az egyesület tánccsoportjában 12 évestől 22 éves korig több korosztály táncol együtt. Tagjai budajenői, telki és perbáli fiatalok, akik fontosnak tartják, hogy a hagyományos táncok mellett megismerjék nagyszüleik, szüleik, kulturális szokásait, hagyományos ünnepeiket, öltözködési módjukat. Csoportunk szerves része a település kulturális életének, hiszen a legtöbb helyi rendezvényen fellépünk, segítséget nyújtunk a rendezvények lebonyolításában, szervezésében is.

További információ: http://www.ringleintanccsoport.eoldal.hu/

 

 


hilltop logo

BIRKÓZÁS – BOKSZ – KEMPO
Harcmûvészeti Központ Budajenõn!

Tanulja meg a küzdõsportokat a legjobbaktól!

http://www.bjkempo.hu/ 

 

 


hilltop logowww.dombteto.hu 

 

ingatlanhirdetes

Lap teteje