A Közterület-felügyelet feladatai:

- A közterületek jogszerű használatának, a közterületen folytatott engedélyhez, illetve útkezelői hozzájáruláshoz kötött tevékenység szabályszerűségének ellenőrzése.

- A közterület rendjére és tisztaságára vonatkozó szabályok által tiltott tevékenységek megelőzése, megakadályozása, megszakítása, megszüntetése, szankcionálása.

- Közreműködés a közterület, az épített és természeti környezet védelmében.

- Közreműködés a társadalmi bűnmegelőzési feladatok megvalósításában, a közbiztonság és közrend védelmében.

- Közreműködés az önkormányzati vagyon védelmében.

- Közreműködés a köztisztaságra vonatkozó szabályok végrehajtásának ellenőrzésében.

- Közreműködés az állat-egészségügyi és eb rendészeti feladatok ellátásában, végrehajtásában.

- Közreműködés a csatlakozó települések közterületei használatának és igénybevételének hasznosításában.

- Közreműködés a csatlakozó települések vásárainak, rendezvényeinek szervezésében, rendjének fenntartásában és ellenőrzésében.

- Közreműködés a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási szerződések ellenőrzésének elősegítésében.

- Hirdető-berendezések, hirdetmények elhelyezésének ellenőrzése.

- Mozgásában korlátozott személy parkolási igazolvány jogszerű használatának és birtoklásának ellenőrzése.

Lakossági bejelentés formanyomtatvány kitöltésével tehető írásban. A bejelentés megküldhető, a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. e-mail címre, vagy a Budakörnyéki Közterület-felügyelet postacímére (2092 Budakeszi, Fő u. 179.)

A bejelentés megtehető – ügyfélfogadási időben – személyesen a Budakeszi Polgármesteri Hivatalban is a Budakeszi, Fő u. 179. földszint 32. számú irodában, vagy a 23/535-710/107 telefonszámon.

Ügyfélfogadási idő:

hétfő: 8:00-12:00, 13:00-17:30

szerda: 8:00-12:00, 13:00-16:30

péntek: 8:00-13:00.

Budajenő településen a szolgálatot Hilcser Tamás felügyelő látja el, változó időpontban és időtartamban.
Elérhetősége hétfőtől-péntekig 8:00 – 16:00 óra között a 20/296-0478 telefonszámon. 

 

ingatlanhirdetes

Kiemelt cikk

Méhpusztulás bejelentése

A napraforgó virágzásával a méhészek gyakran tapasztalják a méhcsaládok gyengülését, pusztulását. A méhelhullási esetek hatékony és szakszerű kivizsgálása érdekében az Agrárminisztérium kéri, hogy a méhészek haladéktalanul jelentsék az eseteket a Nébih Zöld Számán (06-80/263-244). A növénytermesztés során elengedhetetlen az okszerű növényvédő szer használat és az előírásoknak megfelelő technológia alkalmazása. A szabályos felhasználás biztonságos és nem okozhat méhmérgezést. Ha azonban a növényvédő szer kijuttatás méhelhulláshoz vezet, azt a méhészeknek haladéktalanul jelenteniük kell az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóságok felé. Az Agrárminisztérium tapasztalatai szerint az elmúlt években csupán a méhpusztulási esetek töredékéről tájékoztatták a hatóságokat. A szakszerű kivizsgálás érdekében a szakminisztérium kéri, hogy a méhelhullásokat a méhészek azonnal jelezzék. A gyors bejelentés kiemelten fontos annak érdekében, hogy a szakemberek megtehessék a szükséges intézkedéseket. A helyszíni szemle és a mielőbbi laboratóriumi vizsgálatok alapján ugyanis nagyobb eséllyel tárható fel, mi okozta az állatok pusztulását. A bejelentési kötelezettséget törvény is előírja az állattartók részére, de az esetekről való értesülés egyfajta visszacsatolás is a hatóságok számára. A vizsgálati eredmények hosszú távon hozzájárulnak ahhoz, hogy minden szükséges intézkedést megtehessenek a méhek védelme érdekében. Ha valaki méhelhullást tapasztal, hívja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Zöld Számát - 06-80/263-244!

Lap teteje