Budajenő településen a polgármester választás eredményes volt, a megválasztott polgármester Budai István (független). 
A mandátumot szerzett képviselők:

________________________


A járványügyi hatóság a Budajenő közigazgatási területén fekvő vadgazdálkodási egységeket fertőzött területnek nyilvánította, emiatt a sertéstartóknak bejelentést kell tenniük a tartás helyéről és az állomány nagyságáról!

________________________


2019. szeptember 12-13-án Iszkaszentgyörgyön (Fejér megye) az Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastély művelődési házában került sor a belügyminiszter által 8. alkalommal kiírt „Magyarországi Falumegújítási Díj” díjkiosztó ünnepségére, falumegújítási konferencia keretében. A rendezvénynek hagyományosan az előző kiírás nyertese adott otthont.

A teljes írás ide kattintva tekinthető meg.

________________________


Budajenő, az alig kétezer fős település elhúzott, nem kicsit, nagyon. Elképesztő fejlődést mutattak fel az agglomeráció települései között - olvasható a BudaPestkörnyéke.hu weboldalon.

________________________


TÁJÉKOZTATJUK A TISZTELT LAKOSSÁGOT, HOGY A 2019. szeptember 21. NAPJÁRA (SZOMBATRA) TERVEZETT SZELEKTÍV HULLADÉK SZÁLLÍTÁS A BUDAJENŐI SZÜRET ÉS BORÜNNEP RENDEZVÉNY MIATT ELMARAD. KÉRJÜK, NE TEGYÉK KI A HULLADÉKOT AZ INGATLANOK ELÉ!

A KÖVETKEZŐ SZÁLLÍTÁS IDŐPONTJA, AZ EREDETILEG MEGHIRDETETT NAPON, 2019. október 09-ÉN (szerdán) MEGTARTÁSRA KERÜL.

Köszönjük megértésüket és szíves együttműködésüket!

 

________________________


A nyár folyamán a Duna Televízió „ÍZŐRZŐK” stábja forgatott Budajenőn. A műsor 2019. szeptember 20-án, pénteken, 13.20 órai kezdettel a Duna Televízióban tekintető meg. Az ismétlésre 8 hét múlva kerül sor a Duna World csatornáján az esti órákban. (Sajnos pontos műsorkezdésről nem érkezett tájékoztatás.) A forgatás alkalmával készített ételek receptjeit az alábbi linken olvashatják: http://izorzok.hu/2018

 

________________________


A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is szeptember 3. hétvégéjén, azaz szeptember 20-21-én kerül megrendezésre a szüret és borünnepünk. A programok pénteken 17.30 órakor kezdődnek a Magtárnál....

RENDEZVÉNYT HIRDETŐ PLAKÁT

FORGALMI REND SZEPTEMBER 21-ÉN

________________________


Az ÉDV Zrt. értesítése alapján tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Budajenő településen 2019. június 12-én, szerdán, 13-16 óra közötti időtartamban a vízszolgáltatás szünetel az alábbi utcákban:

  • Magtár utca
  • Fő utca
  • Fő tér
  • Pátyi utca

Szíves megértésüket köszönjük!

________________________