A Budajenői Német Hagyományőrző Dalkör szeretettel meghívja Önt október 06.-án (szombaton) 15 órai kezdettel, a Budajenői Általános Iskola Tornatermében (Fő utca 1-3.) megrendezésre kerülő kórustalálkozójára. Köszöntőt mond Budai István polgármester úr.

________________________


Budakeszin a Fő téri parkban 12 település és német testvérvárosaik részvételével szombaton megrendezik az első Budakörnyéki Sörfesztivált.

________________________


Budajenőn szeptember 15-én (szombaton) 7 és 24 óra között Budajenőn – rendezvény miatt – a Kossuth Lajos utcát a Fő tér és Magtár utca között lezárják.

________________________


Szent István ünnepén, augusztus 20-án ismét koncertet adnak településünk fiatal művészei. Részletek a plakáton.

________________________


A pályázat részleteiről ide kattintva tájékozódhat.

________________________


Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 4/2018. (III.23.) önkormányzati rendeletében szabályozza a 2018. évi igazgatási szünet elrendelését. A Budajenői Közös Önkormányzati Hivatalban a nyári igazgatási szünet

2018. július 23. napjától - 2018. augusztus 3. napjáig tart.

(Az első ügyfélfogadási nap 2018. augusztus 6., hétfő)

Az igazgatási szünet alatt a Hivatal ügyeletet tart, amely az iratok átvételét, továbbá az anyakönyv-vezetési feladatkörbe tartozó sürgős ügyek intézését jelenti.

Szíves megértésüket köszönjük.

________________________


A tűzgyújtási szabályok nagyban függnek attól, hogy hol szeretnénk tüzet rakni. Főszabály szerint mindig lehet tüzet rakni, ha az adott helyen nincsen érvényben tűzgyújtási tilalom. Ugyanakkor a kertekben TILOS nüvényi hulladékot égetni, hacsak a helyi önkormányzati rendelet nem tartalmaz erre vonatkozóan kivétel szabályt.

________________________


Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy június 30-ával lejár a parlagfű-mentesítési türelmi idő. Ezt követően belterületen a jegyző, külterületen a növény- és talajvédelmi hatóság köteles hatósági eljárást indítani azokkal szemben, akik elmulasztották a parlagfű elleni védekezést.

________________________


VÍZKÁROK ELKERÜLÉSE, MEGELŐZÉS ÉRDEKÉBEN!

Az utóbbi időszakban Magyarországon átvonuló egyre intenzívebb erősségű viharok jelentős anyagi károkat okoznak az épített környezetben és sok feladatot adnak a katasztrófavédelmi szerveknek.

________________________